Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Göztepe & Insider: Amatör Şubeler İçin Dev İşbirliği

Göztepe Insider sponsorluk

Geçtiğimiz salı günü, ay başında sıradışı bir lansmana davetliydim. Lansmanın konusu Göztepe SK amatör-olimpik spor branşları ile teknoloji şirketi Insider’ın birlikte hareket etmesinin gerekçelerini kamuoyu ile paylaşmaktı. Urla’daki eski sabun fabrikasındaki atmosfer (Şimdi Mehmet Sepil’in şirketlerinin merkezi) Göztepe Spor Kulübü’nün, futbol dışında kalan ve amatör şubeler olarak adlandırılan diğer spor branşlarında atağa kalkacağını gösteriyordu. 

Göztepe SK YK Üyesi ve Amatör Branşlar Sorumlusu Sepil, Tarihi Sabun Fabrikası’nda gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, olimpik branşlar için sponsorluk desteği alınmasının Türkiye’de alışılmış bir konu olmadığını belirterek şu özlü cümleyi de kurdu:
“Buradan teknoloji ile sporun, gençleri birleştiren bir hayalin çıkacağına eminim.” 

Dünyada 26 ülkede yazılım hizmeti veren Insider Üst Yöneticisi (CEO) Hande Çilingir de global bir yazılım şirketi olarak sporu memleket meselesi olarak gördüklerini ve bu doğrultuda sporcuları desteklemek için ana sponsor olduklarının altını çizerek uzun konuşmasının bir yerinde şöyle dedi: 
“Tıpkı olimpik zaferlerde olduğu gibi bu ülkeden sıfırdan yaratılmış bir yazılım şirketi kurmak çok fazla inat, umut ve inançla mümkün. Biz bu inat, umut ve inancı Göztepe’de gördüğümüz için buradayız.” diye konuştu.

Lansmandaki konuşmalardan çıkarımım şu oldu; Gördüğüm kadarıyla Göztepe&İnsider işbirliği öyle sıradan bir ana sponsorluk gibi gözükmüyor. Şirket verdiği destekle kulübün mevcut 17 olimpik amatör branşına destekleyeceği gibi yeni branşlara yelken açılmasına, sporcu ve antrenör sayısının artmasına, altyapı yatırımlarına da katkıda bulunmak istiyor ve tabii Göztepe’nin Ferhat Arıcan örneğinde olduğu gibi olimpiyat madalyalarına erişmesini hayal ediyor. Mehmet Sepil ve Hande Çilingir’in hayalleri çakışıyor. Bu işbirliğinin uzun yıllar sürmesini hayal ediyorum bendeniz de. 

Bu arada lansmanın atmosferi de,  akışı da göz alıcıydı. Girişteki sıcak yaz gününe özgü ikramlardan tutun da sahneye kadar… Göztepe amatör branş yönetici ve sporcuları ile Insider yöneticileri, İzmir spor basınının Fatih Tanfer gibi usta kalemleri ve muhabirler, Talat Papatya, Gülören Tunca, Adil Artuner, medya reklam servislerinden simalar (Cumhuriyet’ten İstanbul’dan gelen eski arkadaşlarımızla da karşılaşmak güzeldi) güzel bir topluluk oluşturmuştu. Ferhat Arıcan’ın önceki günkü doğum günü için de sahnede pasta üfleterek sporcuya güzel bir jest yaptı İnsider CEO’su Hande Hanım. Ferhat gibi Olimpiyatlarda 4. olarak büyük başarı gösteren okçu Yasemin de sahnedeydi.

Salonu dolduran sporcularda ağırlık voleybolcu ve jimnastikçilerdi ama hemen her branştan sporcu vardı. Ferhat, aynı zamanda jimnastikçilerin hocalığını da yapıyor. Bir ara voleybolcularla sohbet ettim. Dört oyuncu dışında takım yenilenmiş, sadece imza için bir yabancı sporcu bekleniyor. Hedef Sultanlar Ligi. Geçen sezon 1. Lig’de play-off oynayan Göztepe Voleybol bu sezon olmasa da 100. yılda mutlaka çıkmak istiyor Sultanlar Ligi’ne. “Yakışır” diyorum. Dileğim, bu sezon futbolda da voleybolda da bir üst lige çıkılması.

İyi ki İzmir’in ve tabii aynı zamanda Türkiye’nin Göztepe’si var. 17 amatör branş Türkiye’nin kaç kulübünde var? Göztepe için dokuz yıldır mesai harcayan Mehmet Sepil de var iyi ki.


Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Muzaffer Ayhan Kara

Diğer Yazarlar