Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Başkan Soyer’den Türkiye’ye İEF daveti

tunç soyer ief daveti

Başkan Soyer, bu yıl ‘Gençlik Teması’ ile 1 Eylül’de açılacak 92’nci İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) için de Türkiye’ye katılım çağrısında bulundu
 


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 1-10 Eylül tarihleri arasında bu yıl 92’ncisi “Gençlik Teması” ile düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı için tüm Türkiye’ye davette bulundu. Başkan Soyer, hayal kırıklıklarının büyüdüğü bir iklimde insanların birbirleriyle kucaklaşmalarını ve geleceğe dair umutlarını büyütmek için 10 günlük dev bir organizasyon yaptıklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fox TV’nin Çalar Saat programına katılarak gündeme dair soruları canlı yayında yanıtladı. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizin yarattığı yoksulluk ortamını değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İzmir’de yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Üniversiteli öğrencilerin barınma sorununa ve yurt ihtiyacına yönelik adımların atıldığını aktaran Başkan Soyer iklim krizi ve tarımın desteklenmesine yönelik çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulundu. Başkan Soyer, bu yıl ‘Gençlik Teması’ ile 1 Eylül’de açılacak 92’nci İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) için de Türkiye’ye katılım çağrısında bulundu. Başkan Soyer 1-10 Eylül tarihleri arasında misafirlere kapılarını açık tutacak dev organizasyonun yine birçok yeniliğe imza atacağını da sözlerine ekledi.


10 günlük dev bir organizasyon yapıyoruz

Şehrin simgesi haline gelen ve yaklaşık bir asırdır organize edilen İEF ile ilgili çağrıda bulunan Başkan Soyer, “1 Eylül’de açılışını yapacağız. Tam da hayal kırıklıkların büyüdüğü bir iklimde biz insanların neşesini arttırmak, keyfini yerine getirmek için, birbirleriyle kucaklaşmalarını ve geleceğe dair umutlarını büyütmek için 10 günlük dev bir organizasyon yapıyoruz. 26 büyük konser gerçekleşecek. Gençlik temasıyla yapılacak bu sene fuar. Yine birçok yeniliğe ev sahipliği yapacak. Bir parça da olsa insanlarımızın içinde bulundukları bu sıkıntılı durumu hafifletmek, yüzlerini güldürmek için hem daha çok bilgilenmelerini hem daha çok eğlenmelerini sağlamak için sağladığımız bir organizasyon. Program 10 gün boyunca dolu dolu geçecek. Türkiye’nin her yerinden gençleri davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.


“2026’da Avrupa gençliğiyle İzmir gençliğini buluşturacağız”

Fuarın temasının “Neden gençlik teması?” olduğu soruya yanıt veren Başkan Soyer  “İki temel nedeni var. Birincisi; Cumhuriyet 100’üncü yılını dolduruyor ve ikinci yüzyılına başlıyoruz. Başlangıç noktasında nasıl Atatürk gençliğe emanet etmişse biz de aynı şekilde gençliğin öncülüğünde yeni bir yüzyıla girmeliyiz diye düşündük. Gençliği öne çıkaran, onların birbirlerinden ilham almasını, eğlenmelerini, bilgilenmelerini sağlayacak birçok organizasyon gerçekleştiriyoruz. İkinci bir neden de; İzmir 2026 Avrupa Gençlik Başkenti olmaya aday. 5 şehir kaldı finale. O şehirlerden birisi İzmir. 2026’da Avrupa gençliğiyle İzmir gençliğini buluşturacağımız, 1 yıl boyunca Avrupa gençliğine ev sahipliği yapacağımız bir yıl olacak. Şimdiden onun hazırlığını yapmak istedik” dedi.
 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM