Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Dünya Motokros Şampiyonası Afyonkarahisar’da başlıyor

dünya motokros şampiyonası

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, dünyanın en önemli motokrosçularının yarıştığı ‘Dünya Motokros Şampiyonası ve Afyon MotoFest’ 30 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihlerinde Afyonkarahisar’da gerçekleştirilecek. Dünya Motokros Şampiyonası kapsamında dünya ve Avrupa klasmanında Dünya Büyükler Motokros Şampiyonası (MXGP), Dünya Gençler Şampiyonası MX2, Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası MXWomen, Avrupa Motokros Şampiyonası MX2T ve EMX250 Avrupa Motokros Şampiyonası olmak üzere toplam 5 kategoride uluslarası yarışlar yapılıyor.

Türksat’ın desteğiyle Türksat uyduları üzerinden 186 ülkede yayınlanacak Şampiyona, 22 ayrı yayıncı kuruluş tarafından 7 kıtada 3,1 milyar izleyici ile buluşacak. Ayrıca sosyal medyada 650 milyonu aşan etkileşimi ile MXGP of Türkiye’nin 200 milyon euroluk bir medya tanıtımı sağlayacak.


30 Ağustos’a özel etkinlikler gerçekleştirilecek

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş Yıldönümü’nde 6. kez yapılacak MXGP of Türkiye organizasyonu kapsamında özel etkinlikler de gerçekleştirilecek. ‘100. Yıl Motosiklet Sürüşü’ organizasyonuyla yüzlerce motosikletli, 30 Ağustos Zaferi’nin kazanıldığı topraklarda ve güzergahta sürüş yapacak. Katılımcılar, Anıt Meydanı’ndan Kocatepe’ye motosikletlerle yolculuk yaparak tarihi güzergahta anıları yad edecekler.


Türkiye’den 1 kadın ve 6 erkek sporcu yarışacak

Tim Gajser, Jeffrey Herlings, Romain Febvre, Glann Coldenhoff, Tom Vialle, Courtney Duncan, Kiara Fontanesi gibi dünyanın en iyilerinin yarıştığı organizasyon Kawasaki, Hitachi, KTM, Husqvarna, Honda, Yamaha gibi motosiklet üreticilerinin de zorlu koşullar için ürünlerinin dayanıklılıklarını test ettikleri bir laboratuvar olarak görülüyor. Sezon boyunca Kawasaki Racing Team, Hitahci KTM Racing Team, Yamaha Monster Factory Racing MXGP Team, Honda MXG Team, Honda Racing gibi 45 takım birbiriyle rekabet edecek. 35 ülkeden dünyanın en iyi 400 motokroscusunun yarışacağı Şampiyonada bu yıl Türkiye’den 1 kadın ve 6 erkek sporcu da yarışacak. Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası’nda yarışan ilk kadın Türk sürücü olan 18 yaşındaki Irmak Yıldırım, bu yıl 3. kez Türkiye adına piste çıkacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM