Pazar, Eylül 8, 2024

Ebebek halka açılıyor

ebebek halka arz

Türkiye’de 62 ilde 220 mağazası ve dijital kanallarıyla hizmet veren anne bebek sektörünün öncü firması ebebek, halka arz oluyor.  

Anne-babaların ve bebeklerinin ihtiyaç duyabileceği hemen hemen tüm ürünleri 360 derece düşünerek satışa sunan ebebek, bebek giyiminden beslenme, banyo ve hijyen ürünlerine, bebek odası tekstilinden kitap, oyuncak gibi ürünlere ve bebek arabasına kadar oldukça geniş ürün yelpazesiyle dikkat çekiyor. Bebeveynlerin hayatlarını kolaylaştıracak tüm ürünleri uygun fiyat politikasıyla satışa sunma hedefiyle hareket eden ebebek, halka arz kapsamında 24 milyon TL’si sermaye artırımı, 16 milyon TL’si ortak satışı olmak üzere nominal değeri 40 milyon TL olan paylarını halka arz edecek.


Borsada işlem görmeye başladı

Ebebek’in halka arz sonrası yüzde 25’lik hissesi Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacak. Ünlü Menkul Değerler liderliğinde 29, 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde 46,50 liradan halka arz edilecek ebebek hisselerinin yüzde 48’i yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 2’si grup çalışanlarına, yüzde 25’i yurt içi kurumsal yatırımcılara ve yüzde 25’i yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edilecek.


23 yıldır devam eden başarılı büyümemiz

Ebebek’in halka açılmasında çok fazla talep gördüğünü söyleyen ebebek Grup CEO’su Halil Erdoğmuş, “Yatırımcılara sunacağımız değerlerin ve büyüme potansiyelimizin farkındayız. 23 yıldır devam eden başarılı büyümemiz, sektör deneyimimiz, güçlü marka değerimiz ve özenli müşteri hizmetlerimiz ile sektördeki öncü konumumuzu kanıtladık. Finansal performansımız, sadece Türkiye’deki başarımızı değil, aynı zamanda uluslararası pazarlara genişleme kapasitemizi de yansıtıyor. Halka açılmayla bu güçlü temeli daha da genişletmeyi, yeni pazarlara girişi hızlandırmayı ve yatırımcılarımızla değer yaratmayı hedefliyoruz” dedi. 


Globalleşme stratejimizin bir parçası olarak atılıyor

Küresel bir marka olmak istediklerini söyleyen Erdoğmuş, “Kendi depomuzdan ve kendi platformumuzdan e-ticaret faaliyetlerimiz devam ediyor. Operasyonumuzun ölçeklenebilmesi için gerekli insan kaynağı, altyapı, müşteri hizmetleri, ürün ve çeşitlilik anlamında planımızı ve fazlarımızı belirledik. Planlı ve sürdürülebilir şekilde büyümeye devam ediyoruz. Bu deneyim bizlere ebebek’in yurt dışı pazarlarda da güvenilir ve sevilen bir marka olabileceğini gösteriyor. Almanya’da ise, hali hazırda kurmuş olduğumuz şirket aracılığıyla pazaryeri denemelerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu adımlar, globalleşme stratejimizin bir parçası olarak atılıyor ve bu süreçte yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM