Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Itaipu Teknoloji Parkı, yeşil hidrojen inovasyonuna odaklanıyor

yeşil hidrojen teknoloji parkı

Brezilya’da bulunan Itaipu Teknoloji Parkı, sentetik yakıtlar, enerji üretimi ve enerji verimliliği üzerinde çalışmak için 1 kg/saat yeşil hidrojen tesisi kullanarak yeşil hidrojen inovasyonuna odaklanıyor.

Enerji sektörü tarafından finanse edilen tesis, odağını kamyon ve otobüs taşımacılığı, madencilik ve kimya sektörünün bazı sektörleri gibi daha zor alanlara doğru genişletiyor. Hidrojen tesisi güneş enerjisi, bataryalar ve Itaipu enerji santralinden gelen enerjiyi kullanıyor. Depolama için yakıtı sıkıştırdığı ve satış için hidrojen üretmediği, ancak araştırma veya teknolojik geliştirme için kullanılabilir hale getirebileceği belirtiliyor. Park, hidrojeni hammadde olarak kullanan sentetik bir hammadde olan biosyncrude üretmek için Uluslararası Yenilenebilir Enerji Merkezi (Cibiogas) ile ortak şekilde çalışıyor.


Hedef; sentetik jet yakıtı

Itaipu merkezi gelecekte sentetik jet yakıtı üzerinde çalışmayı hedeflemekte ve sentetik yakıt üretmenin teknik ve finansal uygulanabilirliğini değerlendirmek üzere şirketlerin faaliyetlerini analiz etmeye yönelik hizmetler sunmaktadır. Brezilya hidrojen için yeni bir yasal çerçeve hazırlıyor; yeni bir yasa tasarısının bu yılın sonuna kadar kongreye sunulması ve onaylanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM