Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Phokaia Bağımsız Film Günleri sona erdi

phokaia bağımsız film günleri

Beşkapılarda 5 Gece 3. Phokaia Bağımsız Film Günlerinin son gecesinde Yönetmen Belmin Söylemez’in ‘‘Ayna Ayna’’ isimli filmi gösterildi.

Oyuncu olma hayali kuran Aylin’in ve çok bilindiği düşünülen ama az bilinen oyuncuların dünyasını ve sektörün zorluklarını anlatan filmin ardından; Yönetmen Belmin Söylemez, yapımcı ve ortak senarist Haşmet Topaloğlu, başrol oyuncularından Laçin Ceylan ve Cengiz Orhonlu sinemaseverlerle sohbet etti.

Film günlerine katılan Tiyatro yönetmeni ve oyuncu Laçin Ceylan, oyunculuk hiç bitmeyen bir şey. Bu noktadan sonra artık rahatım dedirtmeyen bir meslek. Hiçbir başarı, bir sonrasının garantisi olmuyor. O yüzden çalışmaya devam etmek gerekiyor” dedi. Genç oyuncu Cengiz Orhonlu, ‘‘Filmde kendimin bir versiyonunu oynuyorum aslında. 2008’den beri tiyatro yapıyorum” diyerek, “Oyuncu olarak başladım ve işin mutfağına merak sardım. İşte dekordur, kostümdür, ışıktır; onu da filmde görüyorsunuz zaten. Bu filmin bir parçası olduğum için çok memnunum” ifadesinde bulundu. Yapımcı ve ortak senarist Haşmet Topaloğlu, “Ben filme bayağı erken bir zamanda dahil oldum. Eyvah galiba yine bir film yapacağız aşamasında dahil oldum. Ondan sonra yandık ne yapacağız diye denen süreçte. Çünkü gerçekten zor bir şey film yapmak. Bizim girdiğimiz alan bağımsız film yapımcılığı, klasik bir tanımlamayla sanat sineması diye adlandırılıyor” diye konuştu.

Phokaia Bağımsız Film Günleri’ne katılım sağlayan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, ‘‘Bağımsız film günlerinin sanat yönetmenleri Sayın Hüseyin Karabey ve Sayın Gizem Erman Soysaldı’ya, sanatçı dostlarımıza, destekçilerimize ve beş gece boyunca etkinliğimizi ilgiyle takip eden sinemaseverlere teşekkür ederim’’ dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM