Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Dijital oyun tutkunları GameX’te buluştu

Dijital oyun dünyasının en yeni oyunları ve büyük kitleleri peşinden sürükleyen fenomen oyuncuları, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı GameX 2023’de sahneye çıktı

Sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce oyun severin akın ettiği fuarın açılış gününde, en yeni dijital oyunlar ilk kez oyun tutkunlarıyla buluşurken, eğlence dolu fuar 2 Eylül Cumartesi gününe kadar oyun severleri ağırlayacak.

Doğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlerin en kapsamlı dijital oyun fuarı olma özelliğini taşıyan ve oyun tutkunlarını bir kez daha buluşturan GameX, Rönesans Fuarcılık tarafından bu yıl 17’nci kez düzenleniyor. GameX 2023’e yerli ve yabancı dijital oyun firma ve markaları katılıyor. ‘En eğlenceli fuar’ olarak nitelendirilen GameX 2023’e her yıl olduğu gibi bu yıl da 100 binin üzerinde dijital oyun tutkununun katılımı bekleniyor.


Oyun sektörü her geçen gün büyüyor

Fuarın açılışını Rönesans A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı H. İsmet Göksel, Rönesans A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Göksel ve Tencent Türkiye Ülke Müdürü Aras Şenyüz birlikte yaptılar. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın da coşku ile kutlandığı açılış töreninde bir konuşma yapan Rönesans A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı H. İsmet Göksel, dijital oyun sektörünün Türkiye’de de her yıl artan büyük bir gelişme içinde olduğunu belirtti.

Göksel, “Sektörümüz gün geçtikçe dünya üzerinde önemli bir potansiyel olmaya başladı. Her yıl her yaştan ziyaretçimizin gücüyle gerçekleşen GameX 2023’te oyun ve teknoloji markalarının yanı sıra, gençleri hedefleyen her kategoriden yerli ve global markalar da yer alıyor. Sektörün buluşma noktası olan GameX bu yıl en görkemli yıllarından birini yaşayacak” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM