Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Arkas’ta ‘İki İmge Yolcusu’

Arkas Sanat Merkezi, Müjde Unustası’nın direktörlüğü ve Dr. Necmi Sönmez’in küratörlüğünde, 22 Eylül 2023 tarihinde açılan yeni sergisiyle iki usta sanatçıya, Nejad Devrim ve Mübin Orhon’a odaklanacak. Sanatçıların olgunluk dönemi eserlerini ilk kez eş zamanlı bir süreçte ele alınacak.


“Sanat yolculuklarına odaklanıyor”

Sergiye dair konuşan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, “Arkas Sanat Merkezi’nde açtığımız 26’ıncı sergi, Modern Türk Sanatı’nda öncü iki sanatçı, Nejad Devrim ve Mübin Orhon’un eserlerini bir araya getirerek onların sıra dışı hayatlarına ve sanat yolculuklarına odaklanıyor” dedi.

Sergide farklı koleksiyonlardan eserlerin bir araya getirildiği bilgisini paylaşan Arkas Sanat Direktörü Müjde Unustası da “Sergi için Arkas Koleksiyonu da dahil olmak üzere, 6 koleksiyondan 90’ın üzerinde eser bir araya getirildi. Farklı koleksiyonlardan eserlerin bir araya gelmesiyle, sanatçıların üretimlerini çok daha kapsamlı olarak ele alan bir sergi ortaya çıkarmamız mümkün oldu” ifadelerini kullandı. Sergi Küratörü Necmi Sönmez ise “İki sanatçının uluslararası alanda yankı getiren, dünyanın sayılı modern sanat müzelerinin koleksiyonlarına girmiş olan resimleri, Cumhuriyet’in hedeflemiş olduğu uygarlık seviyesinin görsel sonuçları olarak değerlendirilebilir” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM