Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Erdoğan’dan “KKTC” mesajı: Kimse bizden KKTC’nin haklarını görmezden gelmemizi beklemesin

erdoğan

Azerbaycan’ın Karabağ zaferinin ardından dün Nahçıvan’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, BM’deki konuşmasında ses getiren KKTC’nin tanınması çağrısı ile ilgili olarak, “Kimse bizden KKTC’nin haklarını görmezden gelmemizi onları çiğnettirmemizi beklemesin. Bizler KKTC’nin artık diğer ülkelerce tanınması için sesimizi daha çok yükselteceğiz” dedi. 

Ziyaret dönüşü uçakta gazetecilere hem bölgeye hem de iç ve dış siyasete ilişkin önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa çağrısında bulundu. Erdoğan, AK Parti’nin diğer partilere ”Gelin bir sivil anayasayı beraber yapalım” davetinde bulunacağını açıkladı. Uçakta konuşan Erdoğan, ekonomiye ilişkin mesajlar da verdi. Cumhurbaşkanı, ”Vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek için aldığımız tedbirler ve attığımız adımlar devam edecek” diye konuştu. 


Enflasyon tedbirlerimiz sürecek”

Ekonomik anlamda fiyat istikrarının sağlanması için parasal sıkılaşma ve kredi sıkılaşması tedbirleri ekonomi yönetimi tarafından hayata geçirildiğini açıklayan Erdoğan, “Bu adımlar kaynaklarımızın üretken alanlara yönlendirilmesi ve bu sayede yüksek, sürdürülebilir ve dengeli büyümenin sağlanması amacını taşıyor. Maliye politikaları ile da bu amaçlar destekleniyor. Üretimi ve yatırımı teşvik ederek de enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız. Bu süreçte vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek için aldığımız tedbirler ve attığımız adımlar devam edecek” ifadelerini kullandı. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM