Pazar, Eylül 8, 2024

Elazığ İzmir’de yaşatıldı

elazığ peynirli ekmek şöleni

İzmir Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği, hem 75’inci yaşını hem de Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını bu yıl 26’ncısı düzenlenen ‘Elazığ Peynirli Ekmek Şöleni’yle kutladı. İnciraltı Kent Ormanı’nda yapılan ve coşkulu bir şekilde gerçekleşen etkinlikte, Elazığ yöresine ait türkülerin seslendirildi ve yöresel halk oyunları oynandı. 

Binlerce kişinin katıldığı ve Elazığ’ın İzmir’de yaşatıldığı şenlikte, kentin meşhur peynirli ekmeği de gün boyu misafirlere ikram edildi. Şenliğe; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu, İzmir eski Valisi Elazığlı Cahit Kıraç ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri gibi birçok önemli isim katıldı.


“Uygarlıkların bıraktığı kültürü dünyamıza tanıtmak için çalışmak zorundayız”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, “Elazığ’ın sekiz köşeli kasketinde bulunan köşelerin çok büyük bir anlamı var. Zengin bir kültüre sahip olan Elazığ’ın böylesine anlamlı bir gününde yanınızda olmaktan dolayı oldukça mutluyuz” ifadelerini kullandı. Elazığ’ın kültür, töre ve medeniyetiyle yetiştiğini söyleyen eski Vali Kıraç da “Elazığ 13 uygarlığı barındırmış bir şehir. Bu uygarlıkların bizlere bıraktığı kültür ve mirasla birlikte ülkemizi ve dünyamıza tanıtacak çalışmalar yapmak durumundayız. Bu nedenle de bölgenin tanıtımı adına Elazığ Peynirli Ekmek Şöleni gibi etkinliklerin önemi büyük” dedi.


Bu yılın anlamı büyük

İzmir Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Canpolat da İzmir’de yaşayan Elazığlı hemşerilerini 26. Elazığ Peynirli Ekmek Söleni’nde buluşturdukları için çok mutlu olduğunu aktardı, “Elazığ’a olan özlemimizi bir nebze de olsa bu şenlikle giderdik. Abdullah Şekeroğlu, Dursun Şimşek, Elazığ Belediyesi Kürsü Başı Ekibi gibi birçok önemli isimi İzmir’de hemşerilerimizle buluşturduk. Tabii bu yılın bizim için ayrı bir anlamı var. Derneğimiz 1948 yılında kuruldu ve bu yıl kuruluşunun 75’inci yıldönümü. Aynı şekilde Cumhuriyetimizin de 100’üncü yılını kutluyoruz. Bu nedenle bu yıl düzenlediğimiz şenliğimiz ayrı bir önem kazandı.”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM