Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Tirsan Akademi ile sürdürülebilirlikte ‘eğitim’ hamlesi

Tirsan Kardan, kurduğu akademi ile bünyesindeki çalışanların yanı sıra lise ve üniversite öğrencilerinin de eğitimine ve gelişimine destek olmayı amaçlıyor

Tiryakiler Şirket Grubunun otomotiv sektöründe faaliyet gösteren şirketi Tirsan Kardan tarafından hayata geçirilen Tirsan Akademi, düzenlenen tanıtım toplantısı ise hizmete girdi. Şirket, Tirsan Akademi ile bünyesindeki çalışanların yanı sıra lise ve üniversite öğrencilerinin de eğitimine ve gelişimine destek olmayı amaçlıyor. Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi şirketi arasında yer almayı başaran Tirsan Kardan, kurduğu akademi ile sürdürülebilir büyümesini de sürdürecek.


“Tirsan Akademi bir nevi okul olacak”

Toplantısında açılış konuşmasını gerçekleştiren Tiryakiler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Tiryaki Gürkan, “Şirketimiz Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi şirketi arasında yer alıyor. Bugün artık grubumuzun sürdürülebilir geleceği için önemli adımlar atmamız gerekiyor. Bunlardan ilki Tirsan’ın en kıymetli değeri olan çalışanlarımızın gelişimine katkı sağlamak. Bunun için en önemli yolun eğitim olduğunun farkındayız. Tirsan Akademi şirketlerimizin eğitim ve gelişim merkezi, bir nevi okulu olacak. Çalışanlarımızın kendilerini geliştirecekleri hem bünyemizde hem de iş birliği yaptığımız üniversitelerin bünyelerinde yapabilecekleri bir akademi” dedi.


“Üniversite ve sanayi iş birliğini önemsiyoruz”

Tirsan Kardan olarak sürdürülebilir olmak için her dönem önemli yatılımlar yaptıklarını belirten Tirsan Kardan İnsan Kaynakları Direktörü Füsun Toros ise “Bu atılımları da en önemli değeri olan insanı her daim en tepeye koyarak yaptı. Tirsan Akademi, çalışanların eğitim, kariyer ve gelişimlerine dokunarak şirketleri nesilden nesile taşıyacak. Akademinin içinde; MBA programları, çalışanların liderlik gelişimleri, kişisel gelişim, teknik konular gibi içerikler yer alıyor. Üniversite ve sanayi iş birliğini de son derece önemsiyoruz. Bu kapsamda hem üniversitelerle hem de liselerle gençleri iş yaşamına hazırlamayı hedefleyen programlarımız var. Şirketlerimizi geleceğe taşıyacak olan değerli çalışanlarımız ve yeni neslin gelişimine katkı sağlayacak bir programa başlıyoruz. Çalışanlarımız, hayatlarının her alanına taşıyacakları keyifli ve öğretici deneyimler yaşayacak” diye konuştu.

Toros, “Kendi çalışanımızı kendimiz yetiştirmeyi hedefliyoruz. Mavi yaka ve ara eleman sıkıntısı bütün sektörlerin sorunu. Kendi çalışanlarımız, üniversite ve lise öğrencileri olmak üzere büyük bir gruba hizmet etmeyi planlıyoruz. Çeşitli üniversitelerle protokoller gerçekleştiriyoruz. Bunlar arasında, İYTE, DEÜ, Yaşar ve Celal Bayar Üniversitesi de yer alıyor. Onun dışında staj programlarımız var. Çalışanlarımız ile lise ve üniversite öğrencileri, şirketimizde gelecekte istihdam edebileceğimiz, ülkemize hizmet, gençlerin gelişimine hizmet verebileceğimiz bir program olacak” ifadelerinde bulundu.


Üretim tesislerinde, 1,5 milyon şaft üretim kapasitesi

Türkiye’nin ve dünyanın lider kardan mili üreticilerinden olan Tirsan Kardan, toplam 60 bin metrekare üretim alanına sahip entegre üretim tesislerinde, 1,5 milyon şaft üretim kapasitesi ile hafif ticari, ağır ticari, otobüs, otoyol dışı araçların ve endüstriyel uygulama alanlarının kullanımına uygun üretim gerçekleştiriyor.  6 kıtada 70’i aşkın ülkeye ihracat gerçekleştiren Tirsan Kardan, yüksek teknolojili, dayanıklı, güvenilir, uluslararası kalite standartlarına uygun ve çevre dostu ürünler üretmeye devam ediyor. Pazarın ve müşterilerinin ihtiyacına göre lokal montaj, lokal depo yönetimi veya benzeri uygulamalar ile hareket eden Tirsan Kardan, bugün lokal olarak Türkiye, İtalya ve Mısır’da üretim ve montaj yapıyor. Müşterilerine tam zamanında, hızlı, etkin ve JIS hizmet verebilmek için Amerika, Almanya ve İtalya’da lojistik depo faaliyetlerini yürütüyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM