Cumartesi, Temmuz 27, 2024

SOCAR Türkiye, üretim sahalarında çalışacak kadın adayları destekliyor

socar türkiye

SOCAR Türkiye, Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu (MYO) Kimya Bölümü’nde eğitim gören kız öğrencilere, ön lisans eğitimleri süresince edindikleri bilgileri, uygulama sahalarında pekiştirmeleri, alanlarında nitelikli ve uzman bireyler olarak yetişmeleri için üretim sahasında staj imkânı sundu.

Öğrenciler, uzman mentorlar eşliğinde sekiz hafta süresince, okulda öğrendikleri bilgileri saha içinde uygulayarak stajlarını başarılı bir şekilde tamamladı.

SOCAR Türkiye, Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu (MYO) Kimya Bölümü kız öğrencilerine üretim sahasını açarak sekiz haftalık bir staj programı gerçekleştirdi. Staj süresince, her bir stajyere alanında uzman mentorlar eşlik ederken, stajyerlere okulda öğrendikleri teorik bilgileri saha içinde uygulama fırsatı sunuldu. Stajlarını, İzmir Aliağa’da Petkim ve STAR Rafineri üretim tesislerinde yer alan fabrika ve ünitelerde gerçekleştiren kız öğrenciler, aynı zamanda saha çalışanlarının aldığı sınıf içi eğitimlere de katıldı. SOCAR’ın staj programı ile sahada çalışan kadın sayısının artırılması, mezun olacak öğrencilerin sahada çalışmaya teşvik edilmesi ve alanında uzman, üretim sahalarında çalışacak kadın adaylar yetiştirilmesi amaçlandı. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM