Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Ege Üniversitesi, TÜBİTAK projelerinde zirvede

Ege Üniversitesi, Öğrencilerin Kariyer Gelişimini En Etkin Şekilde Destekleyen Üniversite’ ödülünü alan ilk ve tek üniversite oldu

Ege Üniversitesi (EÜ), öğrenci projelerinde elde ettiği başarıyla öne çıkmaya devam ediyor. TÜBİTAK’ın 2209-A programına yaptığı 293 başvurunun 196’sı kabul gören EÜ, başvurusu en çok onaylanan üniversite oldu. 2209-B programında ise 38 başvurusunun 24’ü kabul gören EÜ, en fazla proje başvurusu yapan ve projesi kabul gören ikinci üniversite olmayı başardı.


“Kariyer gelişimini destekleyen ilk ve tek üniversite”

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, öğrencilerin başarasından mutluluğunu ifade ederek projelerin en verimli şekilde hayata geçmesi ve gerekli desteğin alınması adına Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezini (AROM) kurduklarını söyledi. Prof. Dr. Budak, “Burada gençlerimize Ar- Ge kültürü kazandırıyoruz. Bilgi ve teknoloji geliştirmeleri,  proje hazırlamaları,  bu projeleri tescilleyerek ticarileştirmeleri yönünde önemli eğitimler veriyoruz. Öğrencilerimize sağladığımız desteklerle ‘Öğrencilerin Kariyer Gelişimini En Etkin Şekilde Destekleyen Üniversite’ ödülünü alan ilk ve tek üniversite olduk” dedi. 


“Üretmeye devam edeceğiz”

Genç bilim insanlarını geleceğe yön vermeleri adına yetiştirdiklerini dile getiren Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi olarak, Cumhuriyetimizin 100. Yılını, ‘Türkiye Yüzyılı’nı bilimin ve akademinin yüzyılı yapmak için çalışmaya, üretmeye, ürettiklerimizi katma değere dönüştürmeye devam edeceğiz. Öğrencilerimizi, okudukları alanlarda araştırmalar yapmaya, hocalarıyla birlikte projeler üretmeye davet ediyorum. Biz üniversite olarak onlara her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM