Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Yatırımcılar Coca-Cola İçecek’e ödül yağdırdı

Coca-Cola İçecek, kurumsal yatırımcı yayınlarından Institutional Investor tarafından düzenlenen ‘Gelişmekte olan Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Yönetim Ekibi 2023’ araştırmasında Tüketici Sektörü kategorisinde En İyi CEO ödülü üçüncü kez Burak Başarır’ın, En İyi Yatırımcı İlişkileri Profesyoneli ödülü Çiçek Uşaklıgil Özgüneş’in oldu.

Yatırımcılarla etkili iletişim ve şeffaflığıyla dikkat çeken Coca-Cola İçecek ayrıca, ‘En İyi Yatırımcı İlişkileri Programı’, ‘En İyi Yatırımcı İlişkileri Ekibi’, ‘En İyi Analist/Yatırımcı Etkinliği’ ve ‘En İyi ESG Programı’ ödüllerinin sahibi oldu. Coca-Cola İçecek (CCI), Institutional Investor Research tarafından gerçekleştirilen 2023 Yönetici Ekibi Sıralamalarında bu yıl da zirvede yer aldı. Küçük ve Orta Ölçekli Şirketler kategorisinde Tüketici Sektörü’nde En İyi CEO ödülüne 2014-2023 tarihleri arasında Coca-Cola İçecek CEO’su görevini yürüten ve 1 Eylül itibarıyla Anadolu Grubu İcra Başkan Yardımcısı görevine getirilen Burak Başarır layık görüldü. Böylece Burak Başarır, Institutional Investor tarafından yapılan araştırmada üç yıl üst üste bu ödülün sahibi oldu. Aynı kategoride Coca-Cola İçecek’in Hazine ve Yatırımcı İlişkileri Direktörü Çiçek Uşaklıgil Özgüneş, 2023 yılının En İyi Yatırımcı İlişkileri Profesyoneli olarak seçilirken, Yatırımcı İlişkileri Programı, Yatırımcı İlişkileri Ekibi, Analist/ Yatırımcı Etkinliği ve ESG Programı kategorilerinin de birincilik ödüllerini CCI aldı.

Bu ödüllerle CCI, yatırımcı ilişkileri ve yönetim mükemmeliyeti alanlarında sektör liderliğini sürdürdü. Anket, global sermaye piyasalarında performans doğrulama ve piyasa hissiyatı konusunda lider bir sağlayıcı olan II Research tarafından, 11 farklı sektördeki 281 şirket ve 503 bireyi kapsayarak geçekleştirildi.


İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM