Perşembe, Eylül 19, 2024

Arabuluculuk uygulaması anlaşmazlıkları gideriyor

Artan konut fiyatları

Kiracı-ev sahibi için hayata geçirilen arabuluculuk uygulamasına dair önemli açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Eylül’den itibaren yapılan başvurularda arabuluculuk uygulamasının başarıyla ilerlediğini söyledi

Türkiye Büyük Millet Meclis’inde gerçekleşen yeni yasama yılı resepsiyonuna katılan Tunç, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tunç’un açıklamalarına göre, 1 Eylül’de uygulamaya konan kiracı-ev sahibi arabuluculuğu için toplam 24 bin başvuruda bulunuldu. Yapılan başvuruların yarısından fazlasının olumlu sonuçlandığına dikkat çeken Tunç, gerçekleştirilen müzakerelerle beraber bin 900 uyuşmazlıkta anlaşma sağlandığını açıkladı. Tunç, kiracı-ev sahibi dosyalarının arabuluculuk yoluyla sonuçlanmasının, mevcut uyuşmazlıkların hızlı bir şekilde çözümüne katkıda bulunduğunu dile getirdi.


Uyuşmazlık için alternatif çözüm yöntemleri de yolda 

Bakan Tunç, uyuşmazlıkların giderilmesi için uygulanabilecek alternatif yöntemlere de dikkat çekti. Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında 7 yargı paketinin resmileştiğini ifade eden Tunç, yeni bir model önerisi üzerinde çalışıldığını açıkladı. Söz konusu yeni modelle idari davalarda daha hızlı sonuç alınması hedefleniyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM