Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Ticaret Bakanı, Mısır’la ilişkileri geliştirmeye gidiyor

Ömer Bolat

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Ahmed Samir Saleh’in davetiyle 27-28 Ekim 2023 tarihlerinde, Mısır’ın başkenti Kahire’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Bolat’a ziyareti esnasında Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından oluşan bir ticaret heyeti de eşlik ederek, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amaçlanacak. Ticaret Bakanlığı heyetiyle birlikte, 10’u STK başkanı olmak üzere 113 iş insanının dahil olduğu ziyaret programında Türk ve Mısır iş dünyası arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin ileri seviyeye taşınması hedeflenecek.


İkili ticarette yerel paraların kullanılması gibi çeşitli başlıklar konuşulacak

İki bakanın yapacağı görüşmede 10 milyar dolar civarında gerçekleşen Türkiye-Mısır ticaret hacminin 5 yıl içerisinde 15 milyar dolara çıkarılmasına yönelik yol haritası; Türkiye ve Mısır arasında 24-25 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen Teknik Danışma Toplantısı ve Serbest Ticaret Anlaşması 5. Ortak Komite Toplantısında kaydedilen gelişmeler; Türkiye-Mısır Serbest Ticaret Anlaşması genişletme ve revizyon müzakerelerine başlanması; ikili ticarette yerel paraların kullanılması; Türkiye ve Mısır arasında Ro-Ro hattının kurulması ile Türk iş çevrelerinin Mısır’da karşılaştığı çalışma izni ve pazara giriş sorunları ele alınacak.

Bolat, 28 Ekim 2023 tarihinde Kahire’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ‘Uluslararası İmalat Kongresi ve Fuarının’ açılışına da katılacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM