Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Fetö Silahlı Terör Örgütünün Dershane ve Okullar Kurması -I

Sevgili okurlarım,


FETÖ silahlı terör örgütünün kendisine yetenekli ve tamamen biat etmiş kadrolar yetiştirmek ve ülkede yönetime el koymak amacıyla, dershane ve okullar kurduğu, toplum tarafından, unutulmuş gibi davranıldığını görüyorum. Bu tehlike ülke için hiçbir zaman bitmemiştir. Laik cumhuriyete saldırı, iktidar desteğinde, halen devam etmektedir. Günümüzde Menzil tarikatı, İsmail Ağa Cemaati, Nurcuların okuyucular ve Yazıcılar gruplarının her yerde çalışmalarına hızla devam ettiği istihbarat birimleri tarafından tespit edilmektedir.

İktidarın, bu gelişmeler karşısında tamamen sessiz kalması ve bunun yanı sıra FETÖ silahlı terör örgütünün boş bıraktığı kadrolara menzil tarikatının üyelerinin yerleştirilmesi konusu medya organlarında defalarca yer almış ve bu konuda sosyal medya içeriğinde sağlık bakanlığı da işaret edilmiştir.

FETÖ silahlı terör örgütünün en önemli öncelikli çalışmalarından birisini Türkiye içinde çeşitli illerde kurmuş oldukları dershaneler, teşkil etmektedir. Bu dershanelerin bünyesinde yer alan öğretmenlerin görevlerinin başında öğrencileri sıkı bir şekilde takip etmek gelmektedir.

Bu takip aşamasında öğrencinin, buradan fişlenip tespit edilerek, örgütün öngöreceği mesleklere yönlendirilmesi söz konusudur. Dershanelerde ser rehber denilen öğretmenler bulunmaktadır; bunlar zeki çalışkan ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarını belli kanallara yönlendirmek için çalışmalar yapmaktadırlar.

Bu kanalların da örgüt için mahrem üniteler içinde yer alan emniyet ile Türk Silahlı Kuvvetleri olduğu bilinmektedir. Dershaneden alınan öğrenci, hocası tarafından üniversite giriş sınavını kazanması halinde kazandığı üniversitenin bulunduğu ildeki ışık evine getirilip teslim edilmektedir. Öğrencinin bundan sonraki hayatının burada devam edeceği görülmektedir.

Dershaneler, FETÖ silahlı terör örgütünün militan devşirmek için ilk önemli basamağını oluşturmaktadır. Buradan elde edilecek veriler ışığında öğrencilerin yönlendirilmesinin daha kolay olduğu görülmektedir. Örgüt, dershanelerin başarılı olduğunu kamuoyuna da gösterebilmek amacıyla bazı dönemlerde üniversite giriş imtihanlarında sorulacak olan soruları önceden gizlice elde ederek bu soruları kendilerince örgüte faydalı olacağına inandıkları öğrencilere vererek onların üniversite giriş imtihanlarında başarılı olmalarını sağlamışlardır.

Bunun bir neticesi olarak da örgüte ait dershanelerin başarılı öğrenciler yetiştirdiği konusu halk arasında yayılarak daha çok öğrencinin tercihlerinde yer alması sağlanmış olmaktadır. Böylece dershanelerin öğrenci potansiyellerinin de her geçen gün daha da artmış olduğu izlenmektedir.


Her ilin durumuna göre dershane adedi değişebilmektedir. Fetö terör örgütünün ülke genelinde toplam 920 adet dershane açtığı tespit edilmiştir. Aşağıdaki liste bu dershanelerin isimleri ve nerelerde açıldıklarını göstermektedir.

ADEDİDERSHANE İSMİBÖLGESİ
263FEMTÜRKİYE GENELİ
234ANA FENTÜRKİYE GENELİ
125KÖRFEZEGE – AK DENİZ
83Pİ ANALİTİKTÜRKİYE GENELİ
63ZİRVEİSTANBUL – BAZI İLLER
52MALTEPEİÇ ANADOLU
7YENİ RENKANKARA
21SABAHAKSARAY – KONYA
15IŞIKADANA-OSMANİYE-KOCAELİ-MERSİN
11SAKARYASAMSUN
8SURDİYARBAKIR – MARDİN
8SERHATNİĞDE-KAYSERİ
7FEZAŞANLIURFA
6ARAL FENKASTAMONU-SİNOP
5SELÇUK FENSİVAS-TOKAT
4HÜGEMMALATYA
4AHİAMASYA-ÇORUM
3ZAFER FENTRABZON-RİZE
1NEHİRTUNCELİ
920TOPLAM
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Tayfun Gözüm

Diğer Yazarlar