Perşembe, Eylül 19, 2024

Çeşme’de içme suyu projesinde sona gelindi

DSİ projesi ile ilçeye yılda toplam 3,74 milyon metreküp içme suyu sağlanacak

Çeşme’nin içme suyu problemini tarihe karıştıracak projede sona yaklaşılıyor. Konvansiyonel arıtma tesisi inşaatının aralıksız devam ettiğini kaydeden Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projenin bu yıl içerisinde bitirileceğini açıkladı. İlçenin içme suyu problemini çözmesi hedeflenen proje ile Çeşme’ye Karareis Barajı’ndan yılda 2,84 milyon metreküp, Salman Barajı’ndan ise 900 bin metreküp olmak üzere toplam 3,74 milyon metreküp içme suyu sağlanacak. Ayrıca Salman Barajı’ndan bin 700 dekar tarım arazisine de can suyu verilecek.


Günde 24 bin metreküp su arıtılacak

Karareis ve Salman Barajı’ndan Çeşme’ye su verebilmek için zamanla yarıştıklarını belirten Balta, “Geçtiğimiz yıllarda Karareis ve Salman Barajını tamamladık. Her iki barajımızda da su tuttuk. Daha sonra isale hattı çalışmalarına hız verdik. 33.6 kilometrelik isale hattını kısa süre içerisinde bitirdik. Çeşme’nin içme suyu problemini çözecek dev projenin artık son aşamasına geldik. Proje kapsamında 1 adet konvansiyonel arıtma tesisi, 1 adet 500 metreküplük, 2 adet bin metreküplük depo ile 2 terfi istasyonu inşa ediyoruz. Kış aylarında da devam eden çalışmalarımız bu yıl içerisinde tamamlanacak ve tesisimizde günde 24 bin metreküp su, içme suyu kalitesine getirilecek” diye konuştu.


Arıtma tesisinin %83’ü tamamlandı

İnşaatta yüzde 83 fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldığının vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta,  hedeflerinin önümüzdeki yıldan itibaren Çeşme’de musluklara Karareis ve Salman Barajı’ndan su vermek olduğunu söyledi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM