Cumartesi, Nisan 27, 2024

BAYOSB İtfaiye Merkezi kuruyor

Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB), İtfaiye Grubu kurmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bir protokol imzaladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ev sahipliğinde Egemenlik Evi’nde düzenlenen protokol imza törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse, BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, BAYOSB Yönetim Kurulu Üyeleri, BAYOSB Bölge Müdürü Figen Akdemir katıldı.

İmzalanan protokol ile yer tahsisi ve itfaiye merkezi binasını BAYOSB yaparken, itfaiye hizmet binasında görev alacak hizmet araçlarını ve personeli İzmir Büyükşehir Belediyesi temin edecek.

BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, OSB’lerde mutlaka birer itfaiye merkezinin olması gerektiğini ifade ederek İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda gösterdiği çaba ve destek için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür etti.  OSB olarak itfaiye araçlarının geçebileceği hiçbir alanın engellemesine olanak sağlamadıklarını da vurgulayan BAYOSB Başkanı Telseren, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin diğer OSB’lerle benzer protokollerle OSB içlerine itfaiye kurması inanılmaz teşvik edici ve cesaretlendirici bir girişim. Bu kapsamda biz de bu çalışmayı İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapıyor olmaktan mutluyuz. En kısa sürede yer tahsisi ve binamızı yapıp itfaiye merkezimizi açmak istiyoruz” diye konuştu.


Soyer: İzmir için çok anlamlı bir girişim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu hikâye gerçekten çok kıymetli. Özellikle organize sanayi bölgelerinde tekstil, plastik, kimyasal… Hepsi her an büyük tehdit yaratabilecek şeyler. Sık sık yaşanan felaketleri televizyonlarda haberlerde izliyoruz. İçimiz acıyor. Bu felaketlere hızlıca müdahale edecek zemine işbirliği yarattığınız için sizlere teşekkür ediyorum. İzmir için çok anlamlı bir girişim, Türkiye’ye de örnek olsun diliyoruz. Tüm çalışma arkadaşlarımıza ve sizlere teşekkür ediyorum. Organize yapıların akılla yönetildiğini biliyorum ve sizleri tebrik ediyorum ”dedi.


Merkezde neler olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi BAYOSB’de 3 araçlık 12 kişinin barınacağı bir itfaiye grubu yaratacak. BAYOSB’de yer alacak itfaiye grubunun içerisinde eğitim salonu, santral, amir odası, mutfak, yemek odası, spor salonunun yanı sıra denetim önleme hizmetleri de yer alacak.

KAYNAKBAYOSB
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM