Cumartesi, Temmuz 27, 2024

TİCARET Gazetesi 83 yaşında

Türkiye’nin ilk günlük siyasi ticari gazetesi olan TİCARET Gazetesi 83’üncü kuruluş yıldönümünü kutladı

Yayın hayatına 20 Nisan 1942’den beri aralıksız devam eden Türkiye’nin ilk ticaret ve ekonomi gazetesi olan TİCARET Gazetesi 83’üncü yıldönümü kutladı. Türkiye ve İzmir yerelinde ekonomi özelinde haberler yapan TİCARET Gazetesi, kurucumuz Süha Sukuti Tükel’in ortaya koymuş olduğu ilkeler ile  yoluna devam ediyor. Gazete, Cumhuriyet döneminden itibaren yaptığı yayınlar ile bugüne kadar 26 bin 780’inci sayısını yayımladı.  Her zaman doğru ve yanıltıcı olmayan haber ve yorumlar çerçevesinde içerik hazırlanmasına özen gösteren TİCARET Gazetesi, geride bıraktığı 82 yıl boyunca Atatürk ilkelerine bağlı olarak okurlarına haber kaynağı yayıncılığına devam ediyor. 

TİCARET Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Tükel’in  yıldönümüne özel yazısında, “Geçen sene yıldönümümüzdeki yazıda nitekim geçtiğimiz Eylül’den itibaren www.ticaretgazetes.com.tr adresimizden bizi takip edenler bu değişikliğin farkına varmışlardır. Ayrıca, ticaret-arsiv.com.tr adresinden de internette 2000’li yılların başından beri yayınladığımız sayılara da erişimin olduğunu hatırlatmak  isteriz. Gazetelerin statik yapısı yanında 7/24 yayında olan ve haberlerin daha sık güncellendiği bu ortama okuyucularımızın gösterdiği ilgiye de teşekkür ederiz. İnternet sayesinde fiziki olarak gazeteye ulaşmada zorluk çekenler için bu olanağın geçerli olduğunu belirtmek isteriz. Bu konuda bizi memnun eden konu internet okuyucularımızın yüzde 35’inden fazlasının yurt dışından erişim sağlamış olmasıdır. Tabi VPN gibi yöntemleri kullananlar da yurt dışı erişmiş olarak gözüktüğü için belki bu oran sadece Türkiye dikkate alınırsa daha düşük olarak da değerlendirilebilir. Ama sonuçta okuyucularımız gazeteyi istedikleri  takdirde nerede olurlarsa olsunlar takip edebilme olanağına sahipler. Basılı sayılarımızın tüm içeriği ve hatta fazlası bu sitede mevcut” ifadelerine yer verdi. 

Öte yandan, gazetenin 83’üncü yıldönümü kutlamada TİCARET Gazetesi Kurucusu Suha Sükuti  Tükel’in kızı Nükhet İzmiroğlu, babasının gazeteyi nasıl kurduğu ve  iş hayatıyla ilintili bir kitap çıkaracağının müjdesini verdi. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM