Pazar, Mayıs 19, 2024

31 Mart seçimlerinin kesin sonuçları açıklandı

yerel seçim

YSK Başkanı Yener, yapılan itirazlar üzerine 2 Haziran’da ilan edilen ilçe ve beldelerde seçimlerin yenileneceğini belirtti


Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener 31 Mart Yerel Seçimleri’nin kesin sonuçlarını açıkladı. Yener tarafından yapılan açıklamaya göre yapılan itirazlar üzerine 2 Haziran 2024 tarihinde Aksaray Güzelyurt, Kayseri Pınarbaşı, Şanlıurfa Hilvan ilçeleri ile Sivas Yıldızeli Güney Kaya, Tunceli Mazgirt Akpazar, Kırklareli Lüleburgaz Büyükkarıştıran ve Aksaray Merkez Sağlık beldelerinde seçimler yenilenecek.

Münferit bazı hadiseler dışında seçimlerin huzur ve güven içerisinde gerçekleştirildiğini belirten Yener, “Seçim süreci içerisinde tüm veriler ve seçmen listeleri seçim takviminde öngörülen tarihlerde siyasi partilerimizle paylaşılmıştır. Sisteme girilen sonuçlar ve resmi formatlı sayım döküm cetvelleri ve sandık sonuç tutanakları yüksek seçim kuruluna geldiği andan itibaren eşzamanlı olarak seçime katılan siyasi partilerle paylaşılmıştır. Seçime katılan siyasi parti temsilcileri başkanlığımızda canlı olarak sunulan ekran üzerinden takip etmişlerdir. Kesin seçim sonuçlarının ilanı ile tutanaklar internet sitemizde ıslak imzalı olarak tüm vatandaşlarımızın erişimine açılacaktır” ifadelerine yer verdi.


Katılım oranları da açıklandı

Yener tarafından yapılan açıklamaya göre, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde İl Genel Meclisi üyeliğinde katılım oranı yüzde 80,09 iken büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde katılım oranı 78,12 olarak gerçekleşmiştir. Belediye başkanlığı seçimlerinde ise katılım oranı yüzde 78,11 olarak gerçekleşmiştir.

KAYNAKYSK
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM