Pazar, Haziran 2, 2024
spot_img

Bakan Göktaş’tan Türkiye’nin ilk Anne Müzesi’ne ziyaret

Anne Müzesi’nin kurucusu Şermin Yaşar, müze ile dünyadaki tüm annelerin duygularını ve Anadolu’nun annelik tarihini anlatabilmeyi amaçlıyor


Yazar Şermin Yaşar’ın kurucusu olduğu Türkiye’nin ilk Anne Müzesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından ziyaret edildi. ‘Anne’ temalı birçok sanat eserinin yer aldığı müzede annelik ve Anadolu’nun annelik tarihi sanat eserleriyle yorumlanıyor. Dünyadaki tüm annelerin duygularını ve Anadolu’nun annelik tarihini anlatabilmek için bu müzenin yolunu açtığını belirten Yaşar, Bakan Göktaş tarafından tebrik edildi.

Müzede yer alan önemli sanatçılara ait anne ve çocuk temalı tablolar, heykeller ve koleksiyonlar hakkında bilgi alan Göktaş, geçmişten bugüne anneliği simgeleyen objeler ve anneliğin değerine dikkat çeken sanatsal çalışmalar ile ilgilendi.

Bakan Göktaş, geçici sergi alanında yer alan Cumhuriyet Müzesi envanterine kayıtlı Mustafa Kemal Atatürk’ün bebeklik eşyaları zıbını ve başlığı ile Zübeyde Hanım’ın seccadesini de inceledi.


Müzede 50’den fazla ülkeye ait antika bebekler sergileniyor

Dünya anne bebek koleksiyonunun bulunduğu salonda 50’den fazla ülkeye ait anne bebek temalı ve görselli antika bebekleri de gözlemleyen Göktaş, müzede farklı ülkelerin ninnilerini dinledi.

Müzede annenin kutsallığının ve tarihinin çok güzel vurgulandığını söyleyen Göktaş, “Burada herkes, kendisine, annesine, köklerine ait ama aynı zamanda anneler de kendilerine ait bir parça bulabiliyor. Hem hüznü hem geleceği hem modernliği ama aynı zamanda tarihimizin, köklerimizin çok derin çalışıldığı bir müze olmuş” dedi.

Yaklaşan Anneler Günü dolayısıyla başta şehit ve gazi yakınları olmak üzere bütün annelerin gününü kutlayan Göktaş, “Türkiye’deki ve dünyadaki tüm annelerin gününü kutluyorum. Gazzeli annelerimizi ve savaş altında maalesef bu zorlu süreci yaşamak zorunda olan annelerimizin de gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM