Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2026 yılı Mart ayı tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yayımlandı. Buna göre, tarım-ÜFE’de, 2026 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 3,85 yükseldi. Ayrıca, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 12,88 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 36,09 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 39,25 artış gerçekleşti.
Sektörlerde bir önceki aya göre, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 4,06 artış, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 1,79 arttı. Ayrıca, balık ve diğer balıkçılık ürünleri; su ürünleri; balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 0,10 azalış gerçekleşti. Ana gruplarda bir önceki aya göre, tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerde yüzde 12,21 artış kaydedilirken çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerde yüzde 7,34 azalma görüldü. Ayrıca, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 3,30 artış kaydedildi.
Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 56,36 artış ile diğer ağaç ve çalı meyveleri ile sert kabuklu meyveler, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 20,37 artış ile sebze ve kavun-karpuz, kök ve yumrular oldu.
