Perşembe, Eylül 19, 2024

Vatan Partisi’nin İzmir adayı Serhan Bolluk oldu

BERFİN DURMAZ

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Bolluk, seçilmesi halinde İzmir’in, İzmirlilerin menfaatleri için hükümetle iş birliği ve uyum içinde çalışacaklarını aktardı


Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Dr. Serhan Bolluk, Alsancak Volley Otel’de düzenlediği basın toplantısında 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne aday olduğunu açıkladı. Seçilmesi halinde İzmir’in, İzmirlilerin menfaatleri için hükümetle iş birliği ve uyum içinde çalışacaklarını, kentin kaynaklarını doğru kullanacaklarını vurgulayan Bolluk, kentin turizmdeki potansiyelini harekete geçirmek için çalışma yapacaklarını dile getirdi.

“İzmir hak ettiği yerin çok uzağında”

İzmir’in sahipsiz olduğunu belirten Bolluk, “İzmir hak ettiği yerin çok uzağında. Bir tarafta da muazzam bir potansiyel var.  Tarımda ve sanayide başa gelen bir şehir. Sadece Türkiye’nin değil bütün Asya’nın kapısıyız. Avrupa’nın Afrika’nın ve bütün batımızın yolu bizden geçiyor. Limanımız birkaç dokunuşla 8 kat daha kapasiteli çalışabilir. Nitelikli, çağdaş, eğitimli insan gücümüz büyük avantajımız. Ancak bakıyoruz rehber olacağız diye önümüze düşenler, rant kavgasının dibindeler. Hem kendi içlerinde hem de rakipleriyle hangimiz daha çok alırız savaşı içindeler. Biz ise ufka bakıyoruz ve dünyanın incisi bir şehir görüyoruz. Birinci ilkemiz ‘Halkçılık’ Atatürk gibi Halkçı olacağız. Tek amacımız halka hizmet olacak. Kamucuyuz, belediyenin yapacağı işleri rant için kurban etmeyeceğiz. İkincisi, hükümetle rant kavgasına girmeyeceğiz. İzmir’in, İzmirlilerin menfaatleri için iş birliği ve uyum içinde çalışacağız” diye konuştu.

“İlk iş arsa üretmek”

Yapılması gereken ilk işin arsa üretmek olduğunu vurgulayan Bolluk, öncelikli sorununun konut olduğunu belirtti. Hem deprem tehdidine hem de kira ve ev fiyatlarındaki yükselişe karşı Belediye’nin ilk görevi arsa üretmek olduğunu söyleyen Bolluk, “İmarı, halkın hakkı için yapmak. Önümüzü aydınlatan bilimsel bilgi var. Hepinizin bildiği Radius planı hâlâ geçerli. 1999 öncesi yapıları kapsıyor ve risk de daha çok orada. Günceli de var. Çevre Bakanlığı’mızın hazırladığı ‘İzmir Kentsel Dönüşüm Projesi’ rafta duruyor. İkisini birleştirip nereyi imar edeceğimizi anlayacağız. Ama karar belediye bürokrasisinin olmayacak. Önce bilim insanlarımızı, jeologlarımızı, jeofizikçilerimizi, inşaat mühendislerimizi toplayacağız. Onlardan geleni uygulayacağız. Şimdilik görünen, İzmir’i yükseltmek gerektiği” dedi.

“İzmir’e acil su lazım”

Diğer önemli sorunun kuraklık olduğuna değinen Bolluk, “İzmir’e acil su lazım. Hem tarımımıza hem de musluklarımıza. İlk kaynak, kayıp-kaçak sular. Dağıtım şebekesi sızdırıyor. Su şebekesinin ıslahı ilk işlerden. Bir başka önemli kaynak, atık sular. Arıtılan muazzam kaynaklar denize veriliyor, boşa akıtılıyor. Oysa tarımsal ihtiyacın büyük kısmını karşılayacak kadar çoklar. Gri sular çiftçimizin suyu. Yağmur suyunu kanalizasyondan ayıracağız. Bunun için belki hemşerilerimize bir süre rahatsızlık vereceğiz ama iddialıyız. En önemlisi bilimsel ve planlı çalışma. Sınırlı kaynakları doğru öncelikle kullanmak. Doğal yeraltı rezervlerimizi daha büyük kuraklıklar için saklayacağız” sözlerine yer verdi.

“Hilton gözlerimizin önünde çürüyor”

İzmir’de otel sayısının az olduğunu ve yeterli olmadığını söyleyen Bolluk, “Cennet gibi bir şehrimiz var. Turizmden payımız yerlerde sürünüyor. Belediye bütçemizde önemli bir kalem olacak, İzmir’i dünyaya tanıtmak. Doğal güzelliklerimiz, tarihi mirasımız milyon misafir bekliyor. Fakat koskoca kentte otel yok. İzmir’in en büyük 2’nci binası eski Hilton gözlerimizin önünde çürüyor. Çürümesine göz yumuluyor. Yarım hiçbir iş bırakmayacağız. Basmane çukuru, eski Hilton, yarım ne varsa hizmete açmak ilk işlerimizden. Bu taslağı kamuoyunun tartışmasına açıyoruz” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM