Cuma, Eylül 20, 2024

TÜSİAD: Bu gençlikte iş var!

tüsiad

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) tarafından 2011 yılından itibaren düzenlenen ‘TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!’ programı kapsamındaki girişim hızlandırma programı yakında başlıyor. Sponsorları arasında Türkiye İş Bankası, Anadolu Efes, BASF Türk, Destek Paten, Mazars ve Paribu Hub’ın yer aldığı programa başvurular 29 Ekim’de başladı.

Ölçeklendirilebilir, sürdürülebilir ve globalleşme potansiyeli olan erken aşama girişimleri desteklemek hedefiyle kurgulanan TÜSİAD Dönüşümü Hızlandır! ile en az MVP aşamasındaki girişimlere eğitim, mentorluk ve TÜSİAD üyelerinin rehberliğinde iş geliştirme fırsatı sunulması amaçlanıyor. TÜSİAD Dönüşümü Hızlandır!’a en az ana fonksiyonlara sahip ürün (MVP) aşamasında, 18-35 yaşında bir kurucu ya da kurucu ortağa sahip, şirketleşme aşamasında olan veya son 2 yıl içinde şirketleşmiş girişimler 2 ila 5 kişilik ekip halinde başvurabilecek. Başvurular, ‘Bu Gençlikte İş Var” sitesinden çevrimiçi olarak 11 Aralık 2023’e kadar yapılacak.


İş dünyası ile etkileşim desteği sağlanacak

Gençlere ve erken aşama girişimlere ‘iş fikri, şirketleşme ve büyüme’ aşamalarına özel olarak kurgulanmış eğitim, mentorluk ve iş dünyası ile etkileşim desteği sağlayan TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!, kapsamlı bir girişimcilik programı olarak öne çıkıyor. 2011 yılından bu yana düzenlenmekte olan TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!’a bugüne kadar Türkiye’nin 81 ilinden ve dünyanın 19 ülkesinden 25 bine yakın genç girişimci adayı başvuru yaptı. 100 bini aşkın genç ise program kapsamında düzenlenen farkındalık etkinliklerine katıldı.

Zaman içinde girişimci reflekslerle yenilenen ve gençlerin ihtiyaçlarına göre kurgulanan TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!, eğitimde fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla 2022 yılının ilk çeyreğinde dijital eğitim ve mentorluk platformu Dönüşümü Başlat!’ı girişimcilerin kullanımına sundu. 2023 itibari ile TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! girişimciliğe adım atarak eğitim almak ve iş fikrini geliştirmek isteyenler için Dönüşümü Başlat! programını, MVP geliştirme ve şirketleşme sürecindeki girişimlerini geliştirmek isteyenler için Dönüşümü Hızlandır! programını, girişimcilik yolculuğunda TÜSİAD ağı ile ilerlemek isteyen mezunları için ise Dönüşümü Sürdür! programını sunuyor.

KAYNAKTÜSİAD
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM