Cuma, Eylül 20, 2024

Ösen: Seçime kendi logomuzla çıkmayı hedefliyoruz

DEVA Partisi; Karabağlar, Seferihisar, Tire, Menderes, Kiraz, Güzelbahçe, Selçuk, Menemen ve Çiğli olmak üzere 9 ilçede adaylarını tanıttı


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, yerel seçimde İzmir’de; Karabağlar, Seferihisar, Tire, Menderes, Kiraz, Güzelbahçe, Selçuk, Menemen ve Çiğli olmak üzere 9 ilçede adaylarını tanıttı. Tanıtım toplantısında konuşan DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, “Biz kendi logomuzla çıkmayı hedefliyoruz. İttifakla ilgili yerelde bazen belli bölge ve ilçede ittifak talebi olabiliyor. Öyle bir şey olursa genel merkez de onaylarsa değerlendirilebilir. Açık kapımız var. Bunun dışında bir durum söz konusu değil. İttifak konusundaki görüşümüz net” dedi. Ösen, İzmir Büyükşehir Belediyesi için kendi adayını çıkaracaklarını vurguladı.


“Bizim adaylarımızın taahhüdü var”

Kendi adaylarının diğer parti adaylarından farklı olduğunu dile getiren Ösen, “DEVA olarak çıkardığımız adayların üç büyük farkı var. Bizim arkadaşlarımızın hiçbirinin mesleği siyaset değil. Hepsinin kendi mesleği ve işi gücü var. Hepsi sadece siyasete bir dönem taşın altına elimi sokayım, ülke yönetimine katkı sağlayalım diye aday olan arkadaşlar. Etik kurallar bildirgesi, Türkiye’de sadece bizde var. İçinde yerel yöneticilerin uyması gereken tüm etik kurallar var ve tüm aday arkadaşlarımız bunu imzalayıp taahhüt ediyorlar. Yerel yöneticilik bazen şaibeye açık olabilir ancak bizim adaylarımızın taahhüdü var. Biz kavga ortamından çok Türkiye’nin iyileşmesi gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’nin sıkıldığı kavga ortamında değil sadece icraatlar ve yapıcı işlerle ortaya çıkmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Mevcut durumda Millet İttifakı cephesinde adaylık süreci gözükmediğini belirten Ösen, “İttifak seçimlerden önce kurulmuştu. Genel seçim içindi. Yerel seçim için millet ittifakı cephesinde bir ittifak havası yok. Bu nedenle herkesin kendi yoluna gitmesi için ortam var” dedi.


“Kendimizi sadece İzmirlilere karşı sorumlu hissediyoruz”

Kadın adayların sadece kentin kırsal bölgelerinde olmadığını aktaran Ösen, “Açıklamaya başladığımız yerlerle alakalı. Kırsaldaki arkadaşlarımız biraz daha erken yola çıkmak istedi. Kırsalın yüzölçümü daha geniş, biraz daha uzun kampanya sürecine ihtiyaç duyulabiliyor. Açıkladığımız yerlerde 9/4 kadın aday sayımız var. Merkezlerde de adaylar açıklandıkça kadın aday sayısını görmeye başlayacağız” diye konuştu.

Kendilerini İzmir milletvekili olarak gördüğünü dile getiren Ösen, “Kendimi ne DEVA’nın ne CHP’nin vekili olarak görüyorum. Bu anlamda İzmirlinin sesini duyurmak için elimizden geldiği kadar çalışmaya çalışıyoruz. DEVA vekillerine baktığınızda en fazla kanun önerisi teklifi veren, en fazla oturuma katılan, en fazla çalışan vekiller olduğunu görürsünüz. Kendimizi sadece İzmirlilere ve vatandaşlara karşı sorumlu hissediyoruz” sözlerine yer verdi.


“Çok yakında 30 ilçemizin tamamında adaylarımızı tanıtacağız”

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Serap Karaosmanoğlu ise “2024 Yerel Seçimleri’ne adım adım yaklaştığımız şu günlerde gerek genel merkezimiz gerekse il teşkilatlarımız çalışmalarına hızla devam ediyor. Ankara’da düzenlenen tanıtım toplantılarımızda, İzmir’in 9 ilçesinde belediye başkan adaylarımızı ilan ettik. Tanıtım toplantılarımız devam edecek ve çok yakında 30 ilçemizin tamamında adaylarımızı tanıtacağız” dedi.


“İlkelerimizden asla taviz vermeyeceğiz”

Ekonomik krizin artık kendini iyice gösterdiği günler olduklarını belirten Karaosmanoğlu, “Sahada vatandaşlarımızla yaptığımız sohbetlerde görüyoruz ki yaşamanın bile faturası ağır bir yük.  Kriz ortamı siyasete de bulaşmış durumda. Her yeni güne bir skandal, bir yolsuzluk, bir torpil, bir kaos haberiyle uyanıyoruz. Liyakatin, adaletin, demokrasinin olmadığı bu ülkede, her an yeni bir trajedinin mağdurlarıyız.  DEVA Partisi olarak otoriter yönetim yerine demokrasi dedik. Bu ideallerle, yerel seçimlerde de varız diyoruz.  Çok aktörlü yönetişim ilkesiyle kavradığımız belediyecilik anlayışımızla ülkemizde, şehrimizde etkin ve temiz yönetimin mümkün olduğunu göstereceğiz. Değişimi kucaklayacak fakat ilkelerimizden asla taviz vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Çiğli Belediye Başkan Adayı Yakup Ateş, Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Metin Avcı, Menemen Belediye Başkan Adayı Şeyhmus Dal, Tire Belediye Başkan Adayı Fatma Yıldırım, Karabağlar Belediye Başkan Adayı Abdullah Kaya, Menderes Belediye Başkan Adayı Gülhan Akyol ve Seferihisar Belediye Başkan Adayı Emin Yüce kendilerini tanıttı. Kiraz Belediye Başkan Adayı Hülya Hatice Coşkun ile Selçuk Belediye Başkan Adayı Rabia Beyaz’ın sağlık probleminden dolayı toplantıya katılamadığı aktarıldı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM