Perşembe, Eylül 19, 2024

Hediye kartı talebinde 2 yılda %500 artış

Zorlayıcı ekonomik koşulların yaşandığı bugünlerde öğle yemeği hakkı gibi şirketler tarafından sunulan tüm yan haklar ve ayni yardımlar çalışanlar için daha önemli hale geldi. Yapılan bağımsız araştırmalarda, yan hakların yetersiz olmasının maaş ve kariyer beklentilerinin karşılanmamasından sonra üçüncü sıraya yükseldiğini belirten Edenred Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü İpek Baylav, hediye kartına talebin son 2 yılda yüzde 500 arttığını açıkladı.


“Şirketlerin ürün içeriği konusunda talebi arttı”

Eskiden sadece büyük ölçekli şirketlerin talep ettiği Ticket Compliments Kart’ın artık KOBİ’ler tarafından da tercih edildiğini söyleyen Baylav, “Özellikle Ramazan’da yardım kolisi hazırlamada aylar önceden iş ortağı belirleme, ürün seçme, temin etme, ürünlerin lojistiği, depolanması ve dağıtılması gibi süreçler ile vakit kaybetmek ve bu süreçlerin ekstra maliyetlerine katlanmak istemeyen şirketlerin ürünün içeriği konusunda da talepleri arttı” dedi. 

Çalışanların, kendilerine verilen hediyede dilediği zaman dilediği markada kullanma esnekliği aradığı kadar gerçek ihtiyaçlarının karşılanmasını beklediğini vurgulayan Baylav, “Biz de ürünümüzün içeriğini buna göre düzenledik, düzenlemeyi de sürdürüyoruz. 1 yıl boyunca tek bir kart içinde marketten giyim ve ayakkabıya kadar birçok farklı ihtiyacı aynı anda karşılamaya olanak tanıyan Ticket Compliments’a gelen talep son iki yılda yüzde 500 arttı” diye konuştu.

KAYNAKEdenred
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM