Pazar, Eylül 22, 2024

Gıda güvenilirliğinin sağlanması için denetimler devam ediyor

Gıda güvenilirliğinin sağlanması ve vatandaşlarımızın sağlığının korunması için tarladan sofraya gıda zincirinin tüm aşamalarında hızlı tedbirler almak önem taşıyor. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hem kamuoyunda farkındalığın hem de denetimlerde etkinliğin arttırılması amacı ile zaman zaman çapraz denetimler ve/veya eş zamanlı sektörel denetimler yapılıyor. Özellikle yaz aylarında sıcaklıkların artması ile birlikte, soğuk zincirde kırılma ve gıdaların uygun şartlarda muhafaza edilmemesinden kaynaklı bozulmalar gözlenebiliyor.


Eş zamanlı resmi kontroller gerçekleştirildi

İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri kontrol görevlilerince İzmir genelinde gıda arzının yoğun olduğu marketlerde 24 Temmuz 2024 ve 25 Temmuz 2024 tarihlerinde eş zamanlı resmi kontroller gerçekleştirildi. İşletmelerin teknik ve hijyenik koşulları ile gıda ürünlerinin muhafaza koşulları kontrol edildi. Teknik ve hijyenik şartları uygun olmayan işletmeler ile bozulmuş gıda ürünleri satışı yaptığı tespit edildi işletmeler hakkında mevzuat kapsamında yasal işlem başlatıldı. Ayrıca yine teknik ve hijyenik şartlarında eksiklik tespit edilen işletmelere eksikliklerin giderilmesi için süre verilmiş ve gerek görülen gıda ürünlerinden numune alındı.


Gerekli yaptırımlar uygulanacak

Güvenilir olmayan gıdanın tüketime sunulmaması için denetimlerin yıl boyu ve zaman mefhumu gözetmeden etkin bir şekilde devam edeceği ve uygunsuzluk tespit edilen işletmelere yönelik mevzuat kapsamında gerekli yaptırımların uygulanacağı bildirildi. Tüketicilerimiz gıda güvenilirliği ilgili her türlü ihbar ve şikayetlerini Alo 174 Gıda Hattından Tarım ve Orman Bakanlığı’na kolayca iletebiliyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM