Cuma, Eylül 20, 2024

İzmir ağustosta sanatla renklenecek

İzmir’de kültür sanat etkinlikleri ağustos ayında da hız kesmiyor

ECEM ERDAL

Kültür sanatın şehri İzmir; ağustos ayında da etkinliklerine kaldığı yerden devam ediyor. Birbirinden keyifli ve eğlenceli etkinliklere ev sahipliği yapan şehir, kültür ve sanat etkinlikleriyle dolup taşıyor, sanat tutkunlarına eşsiz deneyimler sunuyor.


İzmir Kültürpark’ta konser şöleni

İzmir’de kültür-sanat denince akla gelen ilk yerlerden biri olan İzmir Kültürpark’ta sevilen sanatçılar dinleyicilerle buluşuyor. Sefo 6 Ağustos Salı, Emel Sayın 8 Ağustos Perşembe, Duman 15 Ağustos Perşembe, Chaplin 18 Ağustos Pazar, Kenan Doğulu 21 Ağustos Çarşamba, Gökhan Türkmen 28 Ağustos Çarşamba, Cem Adrian 25 Ağustos Pazar ve 29 Ağustos Perşembe günü sahne alacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl yedincisini düzenlediği Çim Konserleri 4 Temmuz’da başladı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen Geleneksel Çim Konserleri’nde birbirinden farklı sanatçı ve gruplar sahne alıyor. Müzik tutkunlarının her sene yoğun katılım sağladığı Çim Konserleri saat 21.00’de başlıyor.


Eşsiz eserler İzmir’de

Arkeolog Bora Eşiz’in hazırladığı ‘Pullara Yansıyan Arkeoloji’ sergisi, 5 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İzmir Kültür ve Sanat Fabrikası’nda sanatseverlerle buluşuyor.

Arya Kamalı’nın 50 yıllık sanat tecrübesi ile oluşturduğu ve İzmir’in kültürel, sosyal ve tarihi mekânlarını gözler önüne sermek istediği ‘Şehr i Men İzmir’ sergisi, 27 Haziran’da Atlas Pavyon Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Sergiyi kaçırmak istemeyenler 11 Ağustos tarihine kadar ziyarette bulunabilirler.

Şenol Tilki ‘Uzaklar’ Sergisi 22 Mayıs-11 Ağustos tarihleri arasında Atlas Pavyon 1 No’lu Sanat Galerisi’nde, Meltem Akkaya ‘METAFOR’ Resim Sergisi 17 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Üst Kat Doğu ve Batı Galeriler’de, disiplinler arası soyut ve figür ‘Bir Uçtan Bir Uca’ adlı sergi 18 Temmuz-18 Ağustos tarihleri arasında İzmir Sanat Galerisi’nde, Geri Dönüşüm Çağı Sergisi 19 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında Karşıyaka İskelesi Sergi Salonu’nda, Aynur Tıkıroğlu ‘Yeni Kötü Günler’ Resim Sergisi 6-31 Ağustos tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Giriş Kat Batı Galeri’de, Görkem Kılavuz / Serhat Erdem ‘Olgunun İzdüşümü’ Resim Sergisi 9-31 Ağustos  tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Alt Kat Galeri’de, ‘FRAMES’ Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Karma Sergisi, 16-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Giriş Kat Doğu Galeri’de ziyaretçilerini bekliyor.


Mahalleler şenleniyor

Mahalle Şenlikleri ise 5 Ağustos’ta Bergama Yenikent Mahallesi Meydanı’nda, 13 Ağustos’ta Kemalpaşa Ören 75. Yıl Cumhuriyet Mahallesi Belediye Kır Düğün Salonu’nda, 19 Ağustos’ta Ödemiş Kaymakçı Mahallesi Şehit Hasan Uyar Parkı’nda, 20 Ağustos’ta Kiraz Yeni Mahalle Cumhuriyet Meydanı’nda, 26 Ağustos’ta Beydağ Cumhuriyet Mahallesi’nde, 27 Ağustos’ta Bayındır Çırpı İbrahim Çavuş Mahallesi Pazar Yeri’nde ve 2 Eylül’de Kurtuluş Parkı’nda devam edecek. Tüm etkinlikler saat 20.00’de başlayacak ve çocuklar için yüz boyama, jonglör, palyaço, balon şişirme aktiviteleri ile İZBB Türk Halk Müziği Orkestrası’nın performansları ve Kop Kop Mikrop Şov gibi eğlenceler içerecek.


Ücretsiz film gösterimi

Mucize Aynalar filmi 6 Ağustos’ta Kiraz Cumhuriyet Meydanı’nda, 8 Ağustos’ta Tire Büyükkale Köyü Meydanı’nda, 13 Ağustos’ta Aliağa Demokrasi Meydanı’nda, 15 Ağustos’ta Buca Hasanağa Bahçesi’nde, 17 Ağustos’ta Foça Beşkapılar Amfi Tiyatro’da ve 20 Ağustos’ta Kınık Cumhuriyet Meydanı’nda ücretsiz olarak gösterilecek. Tüm gösterimler saat 21.00’de başlayacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM