Perşembe, Eylül 19, 2024

Kamp ürünlerinin satışı %40 arttı

Turizmdeki ve yeme içme sektöründeki yüksek ücretler, tüketiciyi termos, katlanır sandalye, buzluk gibi ekipmanları satın almaya yöneltti


Tatile çıkamayıp hafta sonunu denizde, doğada değerlendirmek isteyen tüketiciler termos, katlanır sandalye, masa, buzluk gibi ürün gruplarına yoğun ilgi göstermeye başladılar. Kamp malzemelerinin kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Özellikle doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyen tatilciler, piknikçiler ve kampçılar, bu ürünlere olan taleplerini artırdı. Sıcak havaların etkisiyle serinletici içeceklerini yanlarında taşımak isteyenler termoslara, rahat bir oturma düzeni oluşturmak isteyenler ise katlanabilir sandalye ve masalara yöneldi. E-ticaret platformlarında ve açık hava malzemeleri satan mağazalarda kamp ürünlerine büyük bir talep olduğunu ifade eden Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Başkanı Mesut Öksüz, “Yüzde 30-40 gibi ürününe göre bir artış söz konusu. Ciro bazında yüzde 100 büyüme var. Fiyatlar geçen seneye göre de yüzde 80 arttı. Biliyorsunuz bu sene hem turizmdeki hem de yeme içme sektöründeki fiyat artışları, insanları en masrafsız şekilde tatil yapmaya itti” dedi.

Beach’e yüksek ücretler vermek yerine katlanır masa sandalye takımlarına, termoslara rağbet olduğunu söyleyen Öksüz, “Özellikle hafta sonları doğa kaçamağı yapan şehir sakinleri, pratik ve taşınabilir bu ürünlerle konforlu bir deneyim yaşamayı tercih ediyor. Termos, kamp sandalye ve masaların, kullanım kolaylığı ve dayanıklılık gibi özellikleri sayesinde satışlarının artmaya devam etmesi bekleniyor. Ürünlere olan ilgi karşısında ülkemizde 8 yıl öncesine kadar ithalatçı konumdayken, şu anda ihracatçı ülke konumuna geldi. Ürünlerin satışlarında sağlamlık ve kullanılabilirlik ön plana çıkarken, piyasadaki satışların yarısından fazlasını yerli ürünler oluşturuyor. Ayrıca her ne kadar ihracatımızda azalma yaşansa da geçen seneye göre özellikle ülkemizde yeni üretilmeye başlayan termos ve kamp malzemeleri gibi daha önceden ithalatı yüksek olan ürünlerin ihracatlarında özellikle Avrupa’ya ve ABD’ye artış gözlenmektedir” sözlerine yer verdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM