Pazar, Eylül 29, 2024

EGEV Yönetim Kurulu Kütahya’da toplandı

Ege Bölgesi’nde 10 ilde faaliyet gösteren Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV), İzmir dışında gerçekleştirdiği toplantılar serisine Kütahya’yı da ekledi. Ege illerindeki paydaşları ile daha yakın ilişkiler kurmak için başlattığı ziyaretlerini Kütahya’da sürdüren EGEV, Eylül ayı yönetim kurulu toplantısını da Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Kütahya’da yapılan toplantıya, EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Harun Yurdagül, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Emin Yüce, EGEV Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr Semra Öncü, Sıtkı Şükürer, Ali İhsan Özgürman, Fadıl Sivri, Mukaddes Çelik ile Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Çalıkuş, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Alper Erdem ve mütevelli heyet üyeleri katıldı.

EGEV Heyeti, yönetim kurulu toplantısı öncesi Kütahya Valisi Musa Işın ve Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’ yi de makamlarında ziyaret etti.


Ege Ekonomik Forumu Ege’ye yayılıyor

Toplantı sonrası değerlendirme yapan EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, EGEV olarak faaliyet gösterdikleri illerde sürdürdükleri toplantı serisinde bu kez Kütahya’da çok verimli bir toplantı yaptıklarını söyledi. Toplantıda Kütahya-İzmir arasındaki işbirliğinin artırılması; turizm, sanayi ve ulaşım konularında ortak projelerin hayata geçirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını dile getiren Küçükkurt, “EGEV olarak düzenlediğimiz Ege Ekonomik Forumu’nun 6 kez İzmir’de gerçekleştirdik. Bundan sonra EGEV’e bağlı illerde bu etkinliğimizi yaparak, o illere de her alanda katkı sağlamak istiyoruz. 2025 yılında da yapacağım Ege Ekonomik Forum’un Kütahya’da yapmak için görüşmeler gerçekleştirdik. Bütün şartların uygun olması halinde İzmir dışındaki ilk Forumu Kütahya’da yapabiliriz. Bu konuda Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Esin Güral Argat ve ekibinden de güzel öneriler aldık. Tüm değerlendirmeleri yaparak son kararımızı vereceğiz” dedi.


UNESCO Yaratıcı Şehri Kütahya

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Esin Gürol Argat ise Kütahya’nın 2017 yılında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nın üyesi olduğuna işaret ederek, bu alanda dünyada 180 şehirden biri olduklarını söyledi. Kütahya’yı UNESCO Yaratıcı Şehri yapan tek kriterin dünyaca ünlü çinisi olmadığını ve şehrin sahip olduğu tüm zanaat ve halk sanatlarının şehrin sürdürülebilir kentsel gelişimine katkı sağladığına işaret eden Argat, “Bu nedenle ilimizde yapılması düşünülen Ege Ekonomik Forum’un en önemli konularından biri bu olabilir. Kütahya’nın bu özelliği ile birlikte tüm diğer Ege kentlerinin de potansiyellerini en iyi şekilde değerlendirerek bölgemizin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağımıza inanıyorum” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM