Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Sadece Atınç değil, Kokoviç de geri döndü

Göztepe, 6. Hafta maçında Altay maçındaki gibi son anlarda gelen Celil’in siftah golüyle zorlu rakibi Manisa FK deplasmanından 3 puanla döndü. Yunus Emre’nin iyi takip sonucunda tereyağından kıl çeker gibi kaptığı topu götürmesi ve Traore ile birlikte pişirmesiyle gelen gol Göz Göz için ilaç oldu. Golden sonra Manisa FK’nın direkten dönen topunu da hatırlatayım da Kokoviç o kadar da havaya girmesin!

✗ ✗ ✗

Göztepe’de kaptan Atınç’ın bir maçlık cezasının ardından takıma dönmesi artı yazdı kuşkusuz ama Kokoviç de geçen haftaki tercihleri ve değişiklik hamlelerini bu kez doğru yaparak rolünde sırıtmadı. Bu hafta ilk 11’de Atınç yanında üç yeni oyuncu daha gördük; Ümit, Palmer ve Mamah. Mamah’ın sakatlığı sonrasında güç kaybettiğini, henüz hazır olmadığını gördüm. Nitekim, Diouf çok yalnız kaldı yine. Hücumda çoğalamayan Göztepe’nin çoğaldığında daha etkili olduğu golde görüldü. Traore, maçın sıkıştığı bölümlerde ileriye sarkarak etkili olabilen bir oyuncu.

Kokoviç’in geçen haftaki 4’lü defans kurgusu yerine bu defa 3’lü defans kurgusu ile sahada yer aldığını da not edeyim. Manisa FK karşısında Ogün etkisiz kaldı. Mamah da formda olmayınca sağ taraf aksadı. Geçen haftanın etkili ismi Tijaniç de verimsizdi. İstikrar lig maratonunda önemli. Bir parlayıp bir sönerek olmaz. Kokoviç’in aklının başına geldiğini Kubilay’ı maç henüz berabere iken 80’de oyuna aldığında da gördük! Bu defa Diouf’u çıkarmadı. İyi de oldu ve hücumda çoğalan Göz Göz aradığı golü buldu. Diouf’un katkısı zamanla skora da yansıyacaktır.

✗ ✗ ✗

Bir not daha düşeyim; Göz Göz’ün şampiyonluk yarışındaki başlıca rakibi kuşkusuz Eyüpspor. O yüzden Eyüpspor’un galibiyetle geçtiği haftada Göztepe’nin deplasman galibiyeti oldukça kıymetli. Aradaki 10 puanlık fark 3 puanlı sistemde kapanmaz bir fark değil. Aslında demek istediğim şu: Göztepe ikinciliği değil, birinciliği hedefleyerek Süper Lig’e çıkmalı bu sezon.

✗ ✗ ✗

Peki Göztepe istediğimiz, beklediğimiz Göztepe mi? Değil. 6 haftada 8 puan ve istikrarsız, oturmamış bir kadro yapısı. Nielsen ve Tarkan’ı iki genç Taha ve Ümit kesecek gözüküyor. İsmail ve Ahmet takıma katıldığında Göz Göz’ün skorla daha barışık olacağına dair bir öngörüm var. Ahmet başlayıp Yalçın kulübeye geldiğinde acaba takımın randımanı artar mı? 3’lü defans kurgusunda belki de Yunus Emre solda devam eder, İsmail ise Yalçın’ın yerinde denenir. Denemek ve görmek gerekir o zaman nasıl olacağını. Çünkü Göztepe’nin hedefine ulaşması için dikine oynaması şart, sürekli skoru araması da… Geride ya da berabere iken yan ve geri pas sadece zaman kaybı.

Kısacası, bu kadro derinliği yeter ama teknik heyetin çok çalışması ve oyuncuların bireysel eksiğini de gidermesi gerekiyor. Umarım İvan Mance geçen hafta rapor istemiştir Kokoviç’ten. İlk yarının yarısında, İsmail ve Ahmet’in de takıma katıldığı durumda 9. hafta sonunda bir rapor daha istemelidir. Göztepe sürekli pamuk ipliğinde, yürek ağızda gidemez. Altı haftada bir maçta bir golden fazlasını atamayan bir Göz Göz var sahada. Demba Ba’dan sonra Göztepe hiç görmediği bir santrforla, Diouf ile leblebi gibi gol atabilmeli. Bu da forvet arkası tahkimi, tempo ve hücumda çoğalan bir oyun anlayışı ile mümkün.


Muzaffer Ayhan Kara

Diğer Yazarlar