Cuma, Eylül 20, 2024

Bakan Yumaklı’dan üreticilere uyarı

Tarım ve Orman Bakanı

Resmi Gazete’de 15 Eylül 2023 tarihinde yayımlanan ‘2023 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2024 Yılında Uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanım Desteğine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararının Uygulama Tebliği’ bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yetiştirici ve üreticilerin desteklemelerden faydalanabilmesi için tebliğdeki şartlara uymalarının büyük önem arz ettiğini kaydetti. Yumaklı, hayvancılıktan elde edilen gelirlerin artırılması ve hem üreticilerin refahının hem de hayvan refahının yükseltilmesinin temel stratejileri olduğunu belirtti.

Sosyal medya hesabından konu hakkında açıklama yapan Yumaklı, “Sağladığımız yeni desteklerle işletmelerin sürdürebilirliğinin sağlanması, altyapı ve ekipman eksikliği nedeniyle yaşanan kayıpların azaltılması, verimlilik ve kalitenin artırılması, üretici gelirlerinin artırılması, kırsaldan kente göçün azaltılması ve bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması hedefleniyor. Yetiştiricilerimizin ve üreticilerimizin desteklemelerden faydalanabilmesi için tebliğdeki şartlara uymaları büyük önem arz etmektedir. Desteklerimizin hayırlı olmasını ve yetiştiricilerimize bereket getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM