Cumartesi, Temmuz 27, 2024

On binlerce hayatı değiştiren bir baş öğretmen…


‘Yarınlarda Var Olmak Ödülleri’ son onbir yıldır İzmir Özel Türk Koleji’nin kurucusu Öğretmen Bahattin Tatış anısına düzenlenmekte. İdealist bir öğretmen olarak 1950 yılında, 29 kişiyle başladığı ülkeye faydalı gençler yetiştirme serüveni, kendisinin aramızdan ayrılmasından yıllar sonra, günümüzde de katlanarak devam etmekte.

İzmir Özel Türk Kolejinin 72 yılda yetiştirdiği on binlerce öğrencinin hamurunda Bahattin öğretmenin dokunuşu var. İzmir Özel Türk Koleji mezunlarının ülkemizin gelişmesinde ortaya koydukları katkıyı yatsıyamayız. Bahattin Tatış bir eğitimci olarak aydın Türk gençlerini eğitmek için yola çıkarken; kurduğu okulun günümüzde eriştiği büyüklüğü o günden hayal etmiş bir eğitimciydi.

Bu hayalini gerçekleştirirken, değerlerinden ve ilkelerinden hiç taviz vermeden öğrenci yetiştirmeye devam etti. Bugün hala oğlu Oğuz Tatış ve torunları Yiğit ve Kayhan Tatış onun koyduğu prensipler, değerler çerçevesinde İzmir’in, hatta Türkiye’nin en değerli eğitim yuvalarından birini katkı koyarak yaşatıyorlar.

Hafta başında Bahattin Tatış’ın anısına onbirinci kez verilen ‘Yarınlarda Var Olmak Ödülleri’ sahiplerini buldu. Altı kategoride verilen ödüller; Bilime Katkı, Sanatta Başarı, Yaşama Katkı, İş’te Başarı, Sporda Başarı ve Eğitime Katkı’yı içeriyordu.

Bu sene birbirinden kıymetli kişilere verilen ödüllerden; Bilime Katkı Ödülü Prof. Dr. Bilge Demirköse’ye, Sanatta Başarı Ödülü, sanatçı Ahmet Güneştekin’e, İş’te Başarı Ödülü İşadamı Aziz Çaylı’ya, Sporda Başarı ödülü Türkiye Ampüte Milli Futbol Takımı’na, Yaşama Katkı Ödülü, Koruncuk Vakfı’nı ve Eğitime Katkı Ödülü de öğretmen Zeliş Kurt’a verildi.

Ödül alanları kutlarken, küçük bir ödülün kişileri ne kadar heyecanlandırdığını, teşvik ettiğini hep birlikte gözlemledik. Yaptıklarının görülmesi ve taktir edilmesi; hedefleri, idealleri peşinde koşan bu insanların hayatına çok önemli bir dokunuş olarak girecektir. Böyle bir ödül programı düşündükleri, hazırladıkları ve 11 yıldır kesintisiz olarak bunu ifa ettikleri için; İzmir Özel Türk Koleji yetkililerine, Okul Mezunlar Derneğine ve tabii Tatış Ailesine ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bu vesile ile hepimizin hayatına dokunan ve bizlerin gelişmesinde çok önemli katkıları olan tüm öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü kutlarım.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Cemal Tükel

Diğer Yazarlar